Intuite

Rentoutushoidot

Rentoutushoidot toimivat ennaltaehkäisevänä hyvinvoinnin tukena, kun kaipaat hengähdyshetkeä ja palautumista arjen kuormituksesta. Ne tasapainottavat hermostoa, käynnistävät kehon oman palautumismekanismin ja parantavat yhteyttä omaan kehoon ja mieleen. Tervetuloa rentoutumaan! Hoitotilani sijaitsee Ylivieskan keskustassa Juurakon yläkerrassa.

BRAIN RELIEF

Suomalainen syvärentouttava hoito on vaikuttava apu stressiin ja kuormitukseen.

AUVO

Auvo on nopea mutta tehokas ensiapu stressin selättämiseen. Sopii myös työhyvinvointiin.

REIKI

Reiki tasapainottaa energioita, rentouttaa, parantaa itsetuntemusta ja tukee hyvinvointia.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta pyyhkii stressin ja huolet harteilta ja samalla virkistää.

BRAIN RELIEF

Vaikuttava apu stressaantuneelle keholle ja mielelle

Brain Relief on syvärentouttava ja aisteja hellivä kosketushoito, joka auttaa kuormittunutta kehoa ja mieltä palautumaan stressistä.

Suomessa kehitetty ja perinteisiä aasialaisia hoitomenetelmiä, kuten intialaista päähierontaa ja shiatsua, yhdistelevä rentoutushoito tasapainottaa hermostoa, laskee stressihormoni kortisolin tasoa ja lisää hyvänolon hormonien, kuten oksitosiinin, erittymistä. Tämä tukee kehon omaa luontaista palautumista.

Musiikin tahtiin tehtävässä brain relief -hoidossa käsitellään hartiat, päänahka, kasvot, kädet ja jalat erilaisin ottein ja painalluksin. Se on lempeä mutta tehokas keino parantaa hyvinvointiasi, säädellä stressitasojasi ja pysähtyä hetkeksi itsesi äärelle.

HOIDON HYÖDYT

Brain Reliefin päätavoitteena on syvä rentoutus. Se ei tähtää suoraan minkään tietyn vaivan hoitoon mutta auttaa lievittämään stressiä, mikä puolestaan voi helpottaa monenlaisia stressipohjaisia oireita. Hoidossa käyneet ovat kokeneet saaneensa apua muun muassa näihin vaivoihin:

 • uniongelmat
 • ahdistuneisuus
 • levottomuus
 • keskittymisongelmat
 • päänsärky ja migreeni
 • lihasjännitykset
 • hampaiden narskutus

Kolmen kerran sarjahoito 6 viikon aikana on suositeltava, jos kuormitus on jatkunut jo pitkään. Rentoutuminen syvenee jokaisella hoitokerralla, kun menetelmä tulee tutuksi ja voit antautua hoidolle täysin.

KENELLE HOITO SOPII?

Brain Relief -hoito sopii lempeytensä ansiosta lähes kenelle tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta, joten voit tulla hoitoon matalalla kynnyksellä. Hoito sopii myös raskaana oleville.

Rentoutushoito on arvokas lahja esimerkiksi työn tai raskaan elämäntilanteen kuormittamalle aikuiselle, opiskelustressistä kärsivälle nuorelle tai yksinäisyyttä kokevalle eläkeläiselle.

Ainoita esteitä hoidolle voivat olla vakavat psyykkiset ongelmat, kuten skitsofrenia tai psykoosi, ja aktiivinen syöpä sekä kuume ja flunssa. Jos olet esimerkiksi aloittanut vasta masennuslääkityksen, keskustele hoidon soveltuvuudesta ensin terveysalan ammattilaisen kanssa.

Hoidossa hoidettava makaa hoitopöydällä selällään mukavat vaatteet päällä. Pitkät hiukset saavat olla auki, ja korut on hyvä ottaa pois hoidon ajaksi. Hoidon aikana tarvitsee vain rentoutua ja olla, ja moni torkahtaakin jossain vaiheessa hoitoa.

Voit lukea lisätietoa hoidosta virallisilta Brain Relief -verkkosivuilta.

AUVO

Nopea ensiapu stressin selättämiseen

Suomessa kehitetty Auvo-hoito on Brain Reliefin “pikkusisar”, joka on kestoltaan puolet lyhyempi mutta vaikutuksiltaan silti tehokas. Se toimii ensiapuna stressin selättämiseen rauhoittamalla hermostoa ja aktivoimalla hyvänolon hormoneja.

Auvo on kuin keidas kiireisen arjen keskellä, ja se tarjoaa mahdollisuuden heittää arjen murheet hetkeksi syrjään.

Hoito perustuu samoihin menetelmiin kuin Brain Relief. 25 minuuttia kestävässä hoidossa ei ehdi kuitenkaan vajota yhtä syvään rentoutukseen, joten olo on hoidon jälkeen rentoutuneen virkistynyt ja täysin toimintakykyinen. Mielen “pikanollaus” voi jopa parantaa työtehoa ja selkeyttää ajatuksenkulkua. Siksi Auvo sopiikin tehtäväksi myös keskellä päivää – vaikka ruokatunnilla.

Hoito soveltuu kestonsa ja virkistävyytensa ansiosta erinomaisesti myös työhyvinvointiin. Jos haluat tilata Auvo-hoitoja työpaikan työhyvinvointipäivään tai tapahtumaan, pyydä tarjous!

Jos kaipaat kokonaisvaltaista hemmotteluhoitoa, Auvon voi yhdistää myös reikihoitoon. Kosketushoito poistaa kehosta jännityksiä, jonka jälkeen reiki vie mielen kohti syvärentoutusta.

HOIDON HYÖDYT

 • tasapainottaa hermoston toimintaa
 • rentouttaa
 • lisää toimintakykyä ja työtehoa arjessa
 • palauttaa kuormituksesta

KENELLE HOITO SOPII?

Brain Reliefin tapaan myös Auvo on lempeä hoito, joka soveltuu lähes kenelle tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tulethan hoitoon vain terveenä. Hoito tehdään vaatteet päällä selin makuulla.

Lisätietoa Auvo-hoidosta voit lukea myös Auvon omilta verkkosivuilta.

REIKI

Energioita tasapainottava meditatiivinen hoito

Reiki on Japanista alkunsa saanut täydentävä hoitomuoto, joka auttaa parantamaan yleistä hyvinvointia ja palauttamaan kehon ja mielen luonnollisen tasapainon. Reikiä kuvataan usein myös henkisen kasvun menetelmäksi, sillä se auttaa pysähtymään itsensä äärelle ja kuuntelemaan omia tarpeita, jotka jäävät kiireisessä elämässä helposti huomiotta.

Reikihoidossa hoitaja kanavoi energiaa pitelemällä käsiä hoidettavan vartalon päällä ja sen yläpuolella. Oman näkemykseni mukaan energian välittäminen ei ole mikään yliluonnollinen ilmiö, vaan hoito vahvistaa meissä kaikissa luonnostaan olevan energian kulkua. Myös fysiikan lakien mukaan kaikki universumissa koostuu energiasta – niin lihasten liike, ajatukset kuin tunteetkin.

Jos kaipaat kokonaisvaltaista hemmotteluhoitoa, reikin voi yhdistää myös Auvo-hoitoon. Kosketushoito poistaa kehosta jännityksiä, jonka jälkeen reiki vie mielen kohti syvärentoutusta.

Soitan reikihoidon aikana rentouttavaa musiikkia eri Solfeggio-taajuuksilla, jotka tukevat kehon omaa eheytymistä ja palautumista. Tietyllä taajuudella soiva musiikki auttaa virittämään aivoaallot oikealle tasolle, vaikuttaa alitajuntaan ja laskee stressitasoja.

HOIDON HYÖDYT

Reikihoitoa käytetään yleisesti täydentävänä hoitomuotona sairaaloissa esimerkiksi Hollannissa ja Yhdysvalloissa, sillä sen on todettu lievittävän kipua ja edistävän paranemista.

Hoito on myös hyvä väline itsetutkiskeluun ja patoutuneiden tunteiden käsittelyyn. Vaikka hoidossa ei näytä tapahtuvan ulkoisesti paljoakaan, sisäiset vaikutukset voivat olla sitäkin merkittävämpiä. Reikihoidon jälkeen hoidettava tuntee olonsa usein läsnäolevaksi, rauhalliseksi ja seesteiseksi, ja mieli on kirkas. Reiki auttaa vahvistamaan omaa itsetuntemusta, intuitiota ja myötätuntoa itseään kohtaan.

Reikissä energian välittymiseen yhdistyy hoitajan rakkaudellinen läsnäolo, lempeä kosketus ja rauhallinen tunnelma. Tämä aktivoi parasympaattista hermostoa, lisää oksitosiinin erittymistä ja laskee verenpainetta, mikä auttaa palautumisessa ja stressin lievityksessä.

KENELLE HOITO SOPII?

Lempeä ja meditatiivinen reikihoito sopii kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville, joita kiinnostaa hyvinvoinnin lisääminen ja itsetuntemuksen parantaminen. Hoidossa hoidettava makaa hoitopöydällä mukavat vaatteet päällä.

Hoidon ainoita esteitä voivat olla vakavat mielenterveyshäiriöt, aktiivinen syöpä ja kuume tai flunssa. Keskustelethan epävarmoissa tilanteissa terveysalan ammattilaisen kanssa.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Pyyhkii stressin ja huolet harteilta

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha intialainen hoitomenetelmä, joka vaikuttaa sekä kehoon että mieleen. Lempeässä istualtaan tehtävässä hoidossa käsitellään hellillä hierontaotteilla pään aluetta sekä hartioita, yläselkää ja käsivarsia. Hoito auttaa kirkastamaan ajatuksia ja helpottaa jännitystiloja.

HOIDON HYÖDYT

Rentouttava ja samalla virkistävä intialainen päähieronta voi muun muassa:
 • parantaa unenlaatua
 • helpottaa jännityksestä ja stressistä johtuvaa päänsärkyä
 • rentouttaa mieltä
 • parantaa mielialaa
 • kirjastaa ajatuksia
 • parantaa unenlaatua
 • vilkastuttaa aineenvaihduntaa

KENELLE HOITO SOPII?

Intialainen päähieronta sopii lempeytensä ansiosta lähes kaikille. Hoito ei kuitenkaan sovellu tehtäväksi, jos sinulla on:

 

 • aivoverenkiertohäiriöitä
 • flunssa tai akuutti tulehdus
 • iho rikki hoidettavalta alueelta
 • luupiikki tai pahoja kulumia niskassa 
 • sydämentahdistin 
 • syöpä (keskustele hoidon soveltuvuudesta lääkärin kanssa) 
 • paikallinen infektio tai tarttuva ihotauti 
 • paikallisia laajentuneita verisuonia hoidettavalla alueella 
 • epilepsia 
 • psoriasis päänalueella 
 • muu vamma hoidettavalla alueella

 Jos olet epävarma hoidon soveltuvuudesta, ota minuun yhteyttä!

AJANVARAUS

Voit varata hoitoajan alla olevasta varauskalenterista tai osoitteesta vello.fi/intuite.

Jos et löydä varauskalenterista sopivaa aikaa, voit olla minuun yhteydessä Whatsappilla, tekstiviestillä tai puhelimitse 040 57 09 891.

Lahjakortin voit ostaa Intuiten lahjakorttikaupasta. Myös paperisia lahjakortteja on saatavilla pyynnöstä.

Hoitohuoneeni sijaitsee Juurakon 2. kerroksessa (Juurikoskenkatu 6, Ylivieska).